Finuld er uld fra et finuldsfår. Finuldsfåret er et nordisk får importeret fra Sverige og Finland i 80 erne.

Fibrene er meget fine og det giver et blødt og blankt garn. Kun merinould fra merinofåret har finere fibre, men det er de færreste der kan skelne.

Garnets egnethed til undertøj, er uanset fårets race afhængig af måden det er behandlet på i industrien. Vores uld bliver vasket på Hjelholts uldspinderi og spundet til blebuksegarn og undertøjsgarn.  Garnet er også perfekt til bluser, sweatre og iøvrigt alt. Sokker er det dog ikke stærkt nok til. Spindeolien bliver skyllet ud og garnet får et lanolinbad så det er klar til brug med det samme.

Blebuksegarnet ( sweatergarnet ) fåes foruden råhvid i en smuk mørkebrun og lysere jordbrun naturfarve. Finuldsfår findes i mange farver.

Ulden er fra en økologisk finuldsbesætning på Fyn. Pelsuldsgarn, håndværksgarn og farveskiftegarn er fra Hjelholts uldspinderi på Fyn ( der selv har fårene ). Derudover har vi lidt færøgarn der er ligeså uspoleret og sokkegarn og alpacagarn fra et tysk spinderi hvor de plantefarver mange af deres garner og er meget miljøbevidste.

Det hjemmefarvede garn bliver lanolinbehandlet efter farvning.

Det økologiske uldundertøj er lavet af økologisk uld, fra økologiske merinofår og aldrig pudret med pesticider eller andre kemiske midler.

Vores egen uld bruges til dyner, puder og nålefiltning.