Næste strikkecafé : Strikkecafe søndag den 1/9 2024 13-17

 

 

Så kom foråret . Alt pringer ud, fuglene flintre afsted med fåreuld i næbet for at bygge reder. I værkstedet bliver der farvet de lyse farver og kjolerne giver plads til bare skuldre.

Udstillinger i år bliver UGE33 i pakhuset på havnen i Hobro i UGE33. og

Brøndsalen på Frederiksberg de sidste 4 dage i efterårsferien.

 

 

Juleåbent lø den 18/11. og søn den 19/11 2023 fra 11-17.  Igen lør den 25. og søn den 26/11. 11-17

10% julerabat, gløgg og julehygge.

 

Lørdag den 25/11 kommer iInger Olesen ligesom sidste år og filter sine fantastiske nisser og sælger dem.

Søndag kommer Annie og spinder smukt garn å sin spinderok.

Glædelig Jul og Godt nytår

22/9 2022

Nisserne suser stadig rundt i deres grønne tøj, men lørdag og søndag den 26. og 27 nov.og igen lørdag og søndag den 3- og 4- december  11 - 17 er der julestue hos Naturlig Beklædning og der er de trukket i deres nissetøj. Disse to er mine private nisser der holder mig med selskab hele året, men lørdag den 3. december kan man se hvordan de bliver lavet. Inger Olesen vil sidde og nålefilte nisser og hun vil have nisser med til salg. Der kommer arbejdende værksteder de andre dage også, mere om det senere.

Januar 2022

Åbningstiderne i butikken er fra 1. januar 2022 slettet. Jeg åbner gerne alligevel, men ring først.  Det gør de fleste i forvejen, fordi jeg bor ude på landet. Der kommer lige så mange kunder uden for åbningstiderne, og da jeg næsten altid er i værkstedet er det fint at være uafhængig af åbningstiderne.

Januar er måneden for at støve granduften og stearinlys hyggen af og gemme den til næste december, ligesom julenisserne er på vej på hemsen. Der er garn i lyse farver i gryden og udstillingsbordet er igen blevet til arbejdsbord med filtesager i støbeskeen. Nåe.. ja så er der lige regnskabet. Ja januar er en dejlig måned, hvor sidste år bliver afsluttet og mange nye ting banker på døren. Et rigtig godt nytår fra herfra Uldgården i Bramslev Bakker.

Juleåbent 27. og 28. nov + 4. og 5. dec. 2021 kl 10-16

De to weekender vil der være gode tilbud, gløgg og brunkager.

15 % på alt hvad du køber

Kurser i 2022 ( om coronaen vil :-)

Kursus 29. Januar

 

Endagskursus for nybegynder. Vi laver 2 tørklæder med forskellige teknikker
Lørdag den 29. Januar. 2022
Pris 500,- ex materialer. Materialepris ca 200 - 400,- Hjælpe ting til at filte med kan lånes.

Kurset er i netbutikken her
 

Kursus 30.. Januar

 

Endagskursus for nybegynder. Vi laver 2 tørklæder med forskellige teknikker
Søndag den 30. Januar. 2022
Pris 500,- ex materialer. Materialepris ca 200 - 400,- Hjælpe ting til at filte med kan lånes.

Kurset er i netbutikken her
 

Ingen planlagte for øjeblikket

 

Endagskursus med overfladeteknikker. Kun 4 kursister .

Pris 500,- ex materialer.  Hjælpemidler kan lånes.

------------

Marts
3 dages kjolekursus for øvede. Kun 3 kursister.

 

Pris 1500,- ex matrialer

Begge kurser er i netbutikken

Juni 2020

Butikken er igen åben efter coronakrisen. Vi har ikke problemer med at holde afstand. Butikken er stor. :-)

April 2020

Da butikken har lukket på grund af coronasituationen, er der tid til at opdaterer lageret af håndfarvet garn.

Jeg laver pakker med 500 gr garn i forskellige smukke farver til et kreativt projekt. Garnet er vundet op i ca 50 gr, så det er lige til at gå til. Det bliver garn med en løbelængde på 400m / 100gr. til pind ca 3. De bliver lagt op både her, i netbutikken, instagram og på facebook. Garnet kan sendes eller afhentes efter aftale.

Garnet er økologisk dansk finuld, farvet med miljøgodkendte lanasynfarver. Pris 500,- kr.

Hvis der er behov for det laver jeg pakker med forskellig vægt.

Du er velkommen til at komme med ideer til ønskefarver på facebook.

Så stor er Buster nu blevet. Han har ikke helt forståelse for sin rolle overfor fårene endnu, men det kommer.

Vi fik klippet fårene og alt ulden blev solgt i løbet af kort tid. Finulden jeg købte i Æbeltoft er også solgt, så jeg er igen uden råuld.

Til gengæld er der kommet nyt Italiensk flerfarvet merinotops i netbutikken. Den er fantastisk at filte med og som spindefibre er den luxus. 19µ og lange fibre.

25032018

Lige et billede af vores nye hund. Den er ikke gammel nok til at blive taget fra sin mor endnu, men vi har været på besøg. Det kunne godt blive en anden fra kuldet, men ham her er et godt bud.Vi glæder os til at få en hund i huset igen.

Fårene skal klippes lige efter den næste frost periode. Der er 5 uger til de læmmer, så vi får dejligt meget om ørerne med hundehvalp og lam. Vores egen uld bliver brugt til håndspinding og filtning.

Jeg skal være med til at klippe får i en finuldsbesætning sidst i april. Derefter skal finulden på spinderiet og så kommer der nyt garn midt sommer.

 

23. Februar 2018

Teis vores dejlige retriver er død efter et langt og godt liv. Den har efterladt et stort tomrum.

Vi har efter 3 uger bestemt at vi skal have en ny dejlig hund på gården, og Teises efterfølger blev født igår i Assens og er en Schweizisk hyrdehund.  Vi glæder os til at følge den, og til den bliver så stor at vi kan få den hjem.

December 2017

Den første lørdag og søndag i december har butikken i Bramslev Åbent fra 11 - 17. Der er julehygge med gløgg, æbleskiver og masser af varme uldting. Merete Stoltze filter og sælger sine flotte planteprintede tørklæder m.m.

Maj 2017

Nunofilte kursus

Aya og Anna-Frida havde hurtigt styr på filten. Børn er uden forbehold med farver og former, så det er ret lærerigt at have børn på kursus.

Kjoler nunofilt

Mona og Eva efter 3 aktive arbejdsdage.Resultatet var flotte kjoler der passede ned i mindste detalje.

Marts 2017

Så blev det forår. Der er fuld gang i butikken. Fårene hopper rundt med lam og der er forårsfornemmelser overalt på gården.

Der er lige lagt et par kursusdatoer ud til nunofilt af både tørklæder og kjoler. Kunne du tænke dig et kursus med dit barn/barnebarn, hvor i laver tørklæde så er her et link til kursussiden.

Januar 2017

2017 skulle vi ikke have lam. Der blev ikke indkøbt en vædder, så det var meget enkelt. Jeg havde andre ting i støbeskeen der skulle ske med butikken og i de planer indgik ikke timer i stalden som jordmor og sundhedsplejerske.

Alligevel sidder jeg her kl 4 om natten efter at have været i stalden og lave box til endnu et par bedårende nyfødte lam. The holy "goat"........ nej vi fik slagtet vores vædderlam lige en kende for sent, så de nåede at videreføre slægten, og jeg nyder det. :-)

 

December 2016

Ekstra åbent søndag den 18. Dec fra 11 - 16

Butikken har ekstra åbent den første weekend i december fra 10 - 16. Merete Stoltze vil være her med sine smukke planteprintede tørklæder,både lørdag og søndag.

Der vil være gløgg, småkager, nisser og julehjerter.

8. September 2016

September måned er lige startet med sol og dug om morgenen. Efteråret er den halvdel af året hvor håndarbejde fylder meget. Hygge, varm te, god musik og et strikketøj. Så bliver det ikke bedre.

Naturlig Beklædning er hoppet med på karklude ideen. Vi skal minimerer vores forbrug af plastikklude så vi undgår mikroplast i naturen.Derfor er økologisk bomuldsgarn er på vej ind i netbutikken. Der er masser af opskrifter på nettet både til hækling og strik. Jeg finder gerne nogle til dig hvis du mangler.

25. Juni 2016

Nunofiltekursus fredag den 29. juli i Bramslev Bakker i Naturlig Beklædnings værksted.

Hjælpemidler kan lånes, så du skal kun medbringe en frokostpakke.

Vi starter kl 10 med morgenkaffe og hjemmebag, hvor jeg fortæller om teknikken og demonstrerer arbejdsgangen.

Du kommer hjem med et smukt silketørklæde i håndfarvede materialer.

Pris: 400 kr + materialer. ( Typisk 200 kr ).

Se længere ned på siden tørklæder der er blevet lavet på tidligere kurser.

Tilmelding her.

1. Maj 2016

Mandag og onsdag var der begynderkursus i nunofiltede tørklæder. Der blev arbejdet hårdt og godt. Her er det smukke resultat. Der blev arbejdet med silkechiffon og håndfarvet 18µ merinould.

Smukke silketørklæder fra mandagens lursus i nunofilt Flere smukke tørklæder fra onsdagens kursus.

17. Marts 2016

Så er der gang i hænderne og gryderne igen efter en ufrivillig pause.. Nyfarvet garn, økologisk finuld med en løbelængde på 800 m/ 100g. Entrådet.

I uge 12 ( Påskeugen ) er tirsdag den 22. marts eneste almindelige åbningsdag, men hvis du ringer i påsken åbner jeg gerne hvis jeg er hjemme. :-)
 

13. Februar 2016

Det nye år startede med et brækket håndled ( højre, for grundighedens skyld.) Det har medført at alt det håndlavede som kjoler, dyner hjemmefarvet garn m.m. er sat på stand by.

Netbutikken fungerer med hjælp til at pakke pakker. Der har været nogle forsinkelser, men fungerer nu igen.

Genoptræning går efter planen og jeg er så småt begyndt at lave ting. Regner med at være i fulde omdrejninger igen midt i marts.Ked af de kunder der har måtte vente med at få deres ting, og tak for alle de søde opringninger jeg har fået.

Butikken i Bramslev har været lukket nogle dage, men er nu åbent som sædvanligt.


 

18. December 2015

Naturlig Beklædning ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Det har for os været et godt uldår. Værkstedet har konstant været i brug enten til kurser, til ulddynesyning , filtning eller det hele har flydt med blade der skulle printes på silke.

Jeg glæder mig så meget til at tage hul på det nye år. Alle weekender i januar er fyldt op med kurser og jeg har mange nye projekter på blokken.

Fårene fik sat vædder til 1. december så vi forventer lam i april.

9. November 2015

Flotte ting blev lavet på nunofiltkursus søndag. Der blev arbejdet og snakket og arbejdet igen.

 

Nunofiltkursus 8. november 2015

23. Oktober 2015

Naturlig Beklædning har fået de fineste strikkede sjaler, tørklæder, halsedisser, muffediser og tæpper hjem fra Invero i Tyskland. De er strikket i det blødeste europæiske merinould og med fine afstemte farver og mønstre. De findes i mange farvekombinationer og mange mønstersammensætninger.

Ulden farves i Italien og forarbejdes i Tyskland til de færdige produkter. Et sjal som det på billedet koster 450,- og findes i mange farvekombinationer.

Uldplaider i bløde varme naturfarver fra skandinaviske får.

Bløde uldplaider i naturfarver

Plaid i melerede brune/ beige jordfarver.

Kun uld i fårenes naturlige farver er anvendt. . Farverne passer til alt.

Tæpperne er valket og børstet op så de er bløde og isolerer fantastisk. Tæpperne er ikke sarte. Brug dem ude og inde eller i sengen og rul dig ind i det hvis du fryser. Det kan vaskes på uldprogram 30gr. Mere info her

Uld plaid i varm grå meleret naturfarve

Grå/ råhvide varme melerede naturfarver

Ingen kunstige farvestoffer. Pris kun 650,-

Uldplaid i råhvid og gråmeleret skandinavisk naturfarvet uld

Grå / råhvide varme naturfarver

Vævet i skandinavisk uld.

( ikke flere )Ledige kursuspladser

Ledige nunofilt kursuspladser i weekenden den 11. 12. og 13. september

Kjoler 1 plads til nunofilt en kjole ( 3 dage )  ikke begynder Læs her

 

Tørklæder/sjaler/ lær teknikken eller hvis du mangler et bord til dit eget projekt.

Her kan du være med selv om du ikke aner hvad nunofilt er.

1 plads til  lørdag den 12. september  læs her

 

Tilmelding anne@naturlig-beklaedning.dk

 

26. juli 2015

Blebuksegarn har været i konstant fremgang de sidste 2 år, og i det første halvår er der solgt 15 kg mere end sidste år. Lanolin Emulsionen stryger også ud, især efter fragten blev sat ned.

Juli måned skal bruges til at filte kjoler til udstillingen i uge33 i Det røde Pakhus på havnen i Hobro. 39 kunsthåndværkere udstiller og der er modeshow med kunsthåndværkernes beklædning lørdag den 8. august kl 11. Indimellem eksperimenterer jeg med at plantefarve blebuksegarnet uden brug af andet end ukrudt fra haven.Jeg lægger billeder op så snart der er nogle forskellige farver. ( Der holder :-) )

Den 10. Maj 2015

Lammene er blevet store

Lammene er ved at blive så store at dem der skal lægges til flokken bliver valgt. Denne lille gimmer har den fineste silkeuld og jeg er spændt på at få den klippet sidst på året. Nanna gør lammene tamme og trygge ved at blive håndteret.

Den 25. og 26. april er der kursus med Birgitte Krag Hansen hos Naturlig Beklædning.

Skulpturel filtning hvor vi har heksen som tema. Vi bruger filtenål, råuld, krøller i alle farver og finuld.

kurset er over 2 dage og koster 900,- kr

Send en mail hvis du vil deltage. Af erfaring ved jeg man ikke skal overveje for længe før pladserne er væk til Birgittes kurser.

Mail: anne@naturlig-beklaedning.dk

8. Februar 2015

Ledige nunofilt kursuspladser i weekenden den 17. 18. og 19. april.

Kjoler 2 pladser til nunofilt en kjole ( 3 dage )  ikke begynder Læs her

 

Tørklæder/sjaler eller hvis du mangler et bord til dit eget project.

Her kan du være med selv om du ikke aner hvad nunofilt er.

2 pladser til tørklæde/sjal, lær at nunofilte lørdag den 18. april  læs her

1 plads til tørklæde /sjal lær at nunofilte søndag den 19. april 

Tilmelding anne@naturlig-beklaedning.dk

 

15. Februar 2015

Silke/uld undertøjet er kommet i en flot valnøddebrun/jordfarve. Findes til både damer og herrer i alle modeller.

Nye fragtgrænser i netbutikken:

Fragtfrit over 750,-

Ellers A-post op til 35,-kr og B-post op til 30,-kr

Bestiller  du på mail eller telefon er det alm post dk porto.

 

3. Januar 2015

Jeg vil gerne takke alle kunder og for endnu et godt uld år. Økologien er ved at vinde et større og større indpas blandt de store tøjfirmaer. Det giver stor konkurrence, men det er jo det vi alle arbejder for. At økologien er det almindelige og alle andre skal fortælle hvorfor de kommer deres textiler i kemikalier. Dejligt at kunne sige at kunderne ikke har svigtet os, og det giver energi til det nye år.

Så vi hilser det velkomment og lægger os i selen for at have nogle gode produkter og finder nicher så kunderne kan få helt specielle ting.

Ris, ros eller ideer er velkomment. I dag lørdag er det første åbningsdag i det nye år. Nisserne er kravlet op på loftet og snuer i høet indtil næste jul.

Vi har en ny flot vædder i stalden ( Valde ) der muntre sig med fårene, så der er lam til påske og lammeuld til efteråret.

 

 

 

 

 

 

12. December 2014

Pakkebordet bliver fyldt op i disse dage med varme, bløde pakker til under juletræet. Så vidt det er muligt bliver de sendt samme dag hvis de bliver bestilt inden kl 17. Posthuset lukker kl 18, og et minut i 18 suser Naturlig Beklædnings røde bus ind bag posthuset med pakker. Herlig tid.:-)

Nunofiltkursus:

Skriv en mail hvis du er interesseret. Er der flere der melder sig kan vi også lave en kursusdag søndag den 9. nov, så skriv hvis du kan begge dage. Alle kan melde sig. Nybegyndere får også en lækker ting med hjem :-) Både 8. og 9. nov er fyldt op!.

anne@naturlig-beklaedning.dk

10.oktober 2014

Uldundertøj

Det kan mærkes vi er kommet ind i uldsæsonen. Det fejrer vi med storkøbsrabatter som sidste år.

Bland selv undertøj 10 stk= 10% rabat+ gratis fragt

                             20 stk= 20% rabat+ gratis fragt

Rabatten fratrækkes manuelt. Du modtager en ny ordrebekræftelse og jeg trækker kun rabatbeløbet ved afsendelse.

Eller du kan betale over netbank når du har modtaget den nye ordrebekræftelse.

 

20.sept. 2014

Økologisk råuld fra finuldsfår

Den bedste tid på året er nu startet for uldnørder.

På garnsiden er der kommer Hjelholt uldspinderi´s hyrdegarn. Det er en blød lækker 3 trådet merino/ gotlænder/ mohair garn. Tykt og vamset til pinde 6 og 7. Bliver lagt i netbutikken så hurtigt jeg kan, sammen med et par lækre opskrifter.

Blebuksegarnet flyder fortsat ud af døren. Har har fået lavet en portion der viste sig at være iblandet vinteruld, så der er lidt halmreste i noget af garnet. Det er derfor billigt 55,-/100gr.  Absolut et godt køb. Superblødt og også fint til sweaters, tørklæder og meget mere.

Som billedet viser er der kommet råuld i netbutikken. Det er økologisk finuld i 3 farver. Det er uvasket men sorteret og koster 50,-kr/kilo.

Det nye økologiske uldundertøj holder hvad det lover. Det er lækkert og har modsat det gamle rigtig lange ærmer, så det ikke kryber ad armen op efterhånden.

Der bliver arbejdet på: kursusdatoer, finuldskarteflor håndfarvet til netbutikken. :-)

 

 

 

23.juli 2014

Butikken holder ikke sommerferielukket. Der kan være enkelte dage hvor der er lukket men så vil det stå på hjemmesiden. Jeg arbejder i værkstedet på kjoler til UGE33 udstillingen, og laver pastelfarvet lanolingarn.

Blebukser og små undertrøjer i mint, lavendel og gammelrosa hitter lige nu.


 

26. Maj 2014

Idag skiftede fårene udseende fra store dovne uldkugler til kåde næsten slanke legefår.
 

Lugten af lanolin og dejlige bløde hænder af at sortere ulden er ubeskrivelig. Henning der klipper fårene giver dem lige et kyndigt eftersyn og pedicure inden de slippes ud på marken, hvor de springer rundt flere kilo lettere.

13. maj 2014

Lanolin Emulsion

Der kan igen bestilles Lanolin Emulsion. 30 liter er klar til at blive hældt på flaske i aften, så bestillinger bliver sendt i morgen.

Køb det her !


 

17. marts 2014

Åbningen af de nye butikslokaler var fest. Der var mange både lørdag og søndag, og blomster alle vegne. Jeg har fået min værkstedsbutik lige som ønsket. Håndværkerne har gået her næsten et halvt år og lavet et super godt arbejde.

Stor tak til Brdr. Nielsen der overordnet har stået for byggeriet og tålmodig hørt på alle vores ønsker. og til Valsgaard el. for stor tålmodighed indtil lyset var så RA værdi og kelvin gik op i en højere enhed.

Nu er der godt gang i farvegryderne. Der har været stor forespørgsel på den multifarvede uld Birgitte Kragh Hansen bruger på sine kurser, så den er i farvegryderne.

Ulddyner til baby og junior kan igen bestilles og kursussiden er ved at blive lavet færdig.

Billedet er undertegnede strikket af Annette Riise, som jeg fik til åbningen. Flere billeder vil blive lagt i galleriet.

 

4.marts 2014

Åbning efter ombygning er udskudt en uge til lørdag den 15. marts kl 11.

1/3 af gulvet bliver støbt om i morgen pga et uforudset problem. Til gengæld er der så 10% på alle varer både lørdag den 15. og søndag den 16. marts begge dage fra 11 - 17

19. Februar 2014

Nu er der overblik over hvor lang tid den sidste del af ombygningen tager. Butikken åbner igen i weekenden den 8. og 9. marts. fra 11 - 17. ( se nyere opdatering )

 

17. Januar 2014

Den gamle del af butikken er nu indlemmet i ombygningen. Derfor er butikken helt lukket ned indtil ca. midt februar, hvor den åbner med 100 m2. Netbutikken er åben, men der kan forekomme en til to dages ekstra leveringstid.

22.dec 2013

Nunofiltet sjal på fårehegn ved Mariager fjord

Nunofiltet sjal på fårehegn ved Mariager fjord

Naturlig Beklædning vi gerne ønske alle en god jul og et godt nytår. Tak for det gamle der på trods af ombygningen har været et godt "uldår" med et rekord stort salg.

Uldundertøj af den ubehandlede uspolerede uld er kommet for at blive. Både til sport, arbejde, til frysere og svedere, til gigtmennesker og til alle der kan lide den pragtfulde comfort uld giver når den er ubehandlet og ikke slået ihjel af alle de kemikalier industrien normalt bruger.

Butikkens ombygning vil stå færdig ca midt i februar. Mere om det og ombygningsudsalg og kursusprogram efter nytår.

 

 

5. dec 2013

Så blev vinduerne sat i så man kan fornemme det store rum. I den modsatte ende mod vejen kan man stadig komme ind i en lille butik og få noget varmt uldtøj.

Jeg holder åbent på alle tidspunkter bare du ringer i forvejen.

11. November 2013

Ombygningen er i fuld gang. Billedet viser den bagerste halvdel af butikken, der bliver et stort rum helt op i kip, med hems over resten af forretningen.

Den sidste del af butikken er fyldt til bristepunktet med det dejligste uldtøj der bliver pakket i expressfart lige nu. Det er blevet koldt og det kan mærkes.

Alle kan stadigvæk ringe på 61261223 og så aftaler vi, hvis du gerne vil i butikken. De dejlige fleecejakker er kommet i 2 nye farver : petrolblå til mænd og æblegrøn til damer. ( Får taget billeder i løbet af dagen og lagt dem i netbutikken )

 

 

25.Oktober 2013

Så er salget af uldundertøj og uld/silke undertøj i den skønne økologiske ubehandlede kvalitet i fuld gang. Som sidste år laver naturlig Beklædning nogle gode tilbud.

10 stykker valgfrit uld- eller uld/ silke undertøj udløser 20 % på alle delene.

Du betaler det fulde beløb, men i løbet af dagen moftager du en ordrebekræftelse på beløbet minus de 20%, og det er kun det beløb der bliver hævet på dit dankort.

 

23.Oktober 2013

Det meste af butikken er revet ned, og nu begynder opbygningen igen. Det fungerer ok med den lille bitte butik. Der bliver hurtigt tætpakket, så det er en god ide at ringe først.

Lige nu sidder jeg og laver kursusprogram for foråret. :-)

 

 

29. Septermber 2013

Ombygningen af butikken begynder i næste uge. Desværre er vi nødt til at lukke hele den fysiske butik i hvertfald i oktober måned, håber derefter at kunne åbne en lille del som tidligere annonceret. NETBUTIKKEN FUNGERER NORMALT. - og du er altid velkommen til at ringe, hvis der er noget du vil spørge om.

61261223 / 98511223

 

13. September 2013

De næste 3 måneder vil butikkeni Bramslev Bakker blive bygget om så der kommer mere plads til alle aktiviter.Netbutikken fungerer normalt, men den fysiske butik bliver lille bitte i de 3 månedeombygningen varer.

 

 

12. august 2013

Fernisering med modeopvisning til UGE33´s 10 års jubilæumsudstilling af kunsthåndværk løb af stablen lørdag den 10.august. Udstillingen er åben til søndag den 18/8 til kl 16.

se mere på www.uge33.dk

Udstillingen er i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro.

13. Juni 2013

Håndfarvet garn, Håndfarvet silke til nunofilt

Vejret har været lige til at farve både garn og silke til nunofilt. Garnet er entrådet spelsau uld.

Farvet på en lys beige naturfarve i bunden. Silken bliver tilen jakke i løbet af weekenden.

11. Juni 2013

Nunofiltet kjole Ringenes Herrer

Der er gang i fremstilling af beklædning til kunsthåndværkerudstillingen i Det røde Pakhus på havnen i Hobro i UGE 33 Det er 10 års jubilæumsudstilling med stor modeopvisning og 39 kunsthåndværkere udstiller.

Basis på kjolen er sort bomuld og lakridsgrøn uld, med gloende lava af silkefibre. Kjolen kan vendes og er fyldt med skønne grønne farver på den anden side. Inspiration er Ringenes Herrer.

16. Maj 2013

Det lækre garn fra Spinderiet Snældan på Færøerne er kommet. Det er entrådet og har en løbelængde på 720m / 100gr.

Det er straks blevet skyllet fri for spindeolie og lanolinbehandlet med vores egen lanolin, og hænger nu i forårsluften og tørrer.

Har foreløbig købt det hjem i råhvid og en helt lys natur beige/grå.

Jeg besøgte spinderiet sidste år og har glædet mig sådan til at få noget af deres garn.

Det kommer til at koste 80,- kr / 100 gr. Kan strikkes fra pind nr 2, men bliver rigtig dejligt på p 5,  en ret og en vrang til undertøj.

12.maj 2013

Foråret er over os og det er forårsfarverne også.

 

Rigtig mange har benyttet netbutikken i maj måned til at få deres varer sendt fragtfrit. Der er stadig 19 dages fragtfri levering. :-) .

 

22. April 2013

Butikken er nu sprunget ud i et nyt og lidt lettere design.Er der nogen der har problemer med at handle hører jeg meget gerne om det.

Resten af april og maj måned leveres FRAGTFRIT i Danmark

19. April 2013

Netbutikken er lukket til og med søndag den 21. april  ( så lang tid det nu tager ;-))

Butikken bliver  opdateret og får en " make over "

Den er derfor lukket for bestilling.

 

12.April 2013

Netbutikken har fået ny fragtfri grænse på 1000,- kr.

Det tynde et trådede lammeuldsgarn fra Snældan uldspinderi på Færøerne kommer snart i butikken. Foreløbig i råhvid og en helt lys varm naturgrå. Den er så fin til babytøj, undertøj og fine tørklæder/sjaler. Selvfølgelig også til tynde, varme bluser.

Den har en løbelængde på 800m/100gr. Bliver lagt i netbutikken så snart den er her.

3. Marts 2013

Torsdag den 7. marts er butikken lukket. Jeg er i København på den Islandske ambasade for at høre om Islandsk uld i Danmark.

Ked af jeg må holde lukket, men håber det kommer kunderne tilgode.

De første vintergækker er lige skudt op af jorden. :-)

11. Februar 2013

I dag er jeg begyndt at farve garn og filtematerialer. Der skal bruges dagslys i de ca 5 timer ulden er i gryderne og derefter skal ulden ud i lys og luft. Det kribler i fingrene efter at komme i gang nu lyset er ved at vende tilbage. Den nye hvide har uld ligget parat længe.

12 lam er lige begyndt at komme uden for staldens trygge varme. Alt skal undersøges, og der er en brægen hele tiden fordi lammene konstant bliver væk fra deres mor, selv om hun er mindre end 2 meter væk :-)

28. Januar 2013

Alpaca sokker

Alpaca sokker er igen på hylderne i alle størrelser og farver.

De størrelser der mangler i uldundertøj kommer i uge 6.

 

15. januar 2013

Så har sneploven været her og den høje 4 hjulstrækker er nedgraderet til almindelige vinterdæk.

I denne tid hvor vejret spiller med musklerne vil jeg skrive på forsiden hvis der er problemer med at komme frem til butikken.. Vores vej der ender i Mariager Fjord bliver først ryddet når hovedvejene er rene.

1. januar 2013

Sæsonens første lam kom i snestorm. Moderen holdt den pænt inde i den varme dybstrøelse til i dag hvor hun meget forsigtig viste den lille rundt på marken. Han er sund og rund over bagen, og mangler kun en flok legekammerater der snart melder deres ankomst.

GODT NYTÅR TIL ALLE

DET HAR VÆRET ET FANTASTISK ULD ÅR.

18.december 2012

Angorasokkerne i restorder kommer om alt går vel torsdag. Bliver pakket omgående og sendt så de når frem inden jul. ( Hænger lige nu i tolden fra Island )

05.december 2012

Så stod der alligevel en dejlig sending af alpacasokker  på trappestenen til morgen. Også str 43 - 46 i sorte og koks.

04.december 2012

Alpacasokker er i restorder til omkring den 15. dec i sorte og koksgrå str 43 - 46

20.november 2012

Juleåbningstider

Butikken er på julemarked på Gl.Estrup lørdag den 1. dec og søndag den 2. dec.

Butikken er i stedet åbent den anden lørdag ( 8. dec. ) 11 - 15.

Almindelige åbningstider tirsdag 10 - 16 og torsdag 10 - 18

Sidste åbningsdag før jul er tirsdag den 18. december.

Lukket mellem jul og nytår.

Som altid er du velkommen til at ringe og høre om jeg er hjemme på andre tidspunkter.

12. november 2012

26. oktober 2012

woollyme der er storkøbsnetbutik for økologisk uldtøj er blevet så vel modtaget at vi lige pt. har et par ekstra dages levering, på enkelte ting. Vi arbejder så hurtigt vi kan og regner med at det udligner sig i næste uge. ( uge 44 )

Naturlig Beklædning tager på Julemarked på Herregådsmuseet Gl. Estrup, Djursland den 1. og 2. December.

Det røde pakhus i Hobro er også i år den perfekte ramme om det årlige julemarked. den 1. dec. ( hvor Naturlig Beklædning med tårer i øjnene desværre ikke deltager, pga. sammenfald med Gl. Estrup.

5. oktober 2012

Husk det økologiske marked i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro den 19. og 20. oktober.

Der vil være grøntsager, frugt, vin, øl, chokolade, marcipan, stenmalet mel, brød,ost, is, oksekød, fjerkræ, røget ørred, hellefisk, moskusokse, creme, rengøringsmidler og meget mere. Gevinster hver time fra standende.

se www.økomarkedhobro.dk

I græskarværkstet kan man skære sit eget græskarhoved eller lave kastanjedyr.

Pigernes fornøjelse levere spillemandsmusik så stemningen er i top, imens man måske sidder i FDF ernes café og overvejer et angreb på Mølle skovlys fristelser.

18.september 2012

Naturlig Beklædning har fået ny hjemmesidedesign.

Opbygningen er nogenlunde som den gamle

hvor du med et enkelt klik kan komme ind på netbutikken.

 

Man kan stadigvæk bestille varer på telefon 98511223 / 61261223 og

mail anne@naturlig-beklaedning.dk .

 

Den 22. september er der Ulddag på Rebild spillemandsmuseum. Der er arbejdende værksteder, strikkecafé, salgsstande med uld, garn og meget mere. SE HER

Naturlig Beklædning er på økologisk marked i Det røde pakhus på havnen i Hobro den sidste fredag og lørdag i uge 42.

www.økomarkedhobro.dk

Naturlig Beklædning og Koogko har indgået et samarbejde om storsalg af uld og uld/silkeundertøj.

Kan du samle en ordre sammen på 20 stk tøj giver vi 20% rabat og fri fragt.

                                Se mere på www.woollyme.dk

 

 

Mette Òsland Petersen  ( www.koogko.dk ) og Anne Bak Markers

sammen med Nusermissen over en kop kaffe, imens Woollyme tager form.

 


2. Juli 2012


Den 20-22 juli er jeg på Ovenhus kunsthåndværkermarked i Nykøbing SJ. med en arbejdende stand.

Der vil jeg nunofilte sømløse bluser og små korte jakker af håndfarvet merinould og håndfarvet silkepongé. Der vil også være et udvalg af nunofiltede kjoler. Nød også Naturlig Beklædning på facebook.

Fra 11. august og 9 dage frem er der stort kunsthåndværkerudstilling i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro, hvor jeg udstiller kjoler.

Se
www.uge33.dk

Den 19 og 20 oktober er der også økologisk marked i Det Røde Pakhus.

Se
www.økomarked.dk


Rigtig god sommer.

Maj 2012

12/5

Vi sætter filtudstillingen op i pakhuset tirsdag og onsdag, derfor er butikken lukket.
 

Januar 2012

1/1

Naturlig Beklædning har fået nye åbningstider i 2012. Mandagen bliver inddraget til produktion i filteværkstedet og vedligehold af webshoppen, som er en stor sucess. Fremover vil åbningstiderne i Bramslev butikken derfor være:

Tirsdag    10 - 16
Torsdag   10 - 18
1. lørdag i hver måned 10 - 15

Webshoppen er selvfølgelig åben hele tiden og du er altid velkommen til at ringe for en aftale uden for åbningstiden.

Rigtigt godt nytår.

November 2011

20/11


Juleåbningstider i Bramslev butikken:
Mandag - tirsdag    10 - 16
Torsdag                  10 - 18 (som sædvanligt)

                OBS !!
1. lørdag den 3. december er vi på julemarked i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro fra 10 - 16.

Søndag den 4. dec.       åbent 11 - 15
Lørdag den 10. dec.     lukket
Søndag den 11. dec.     åbent 11 - 15

Tirsdag den 20. dec. er sidste åbningsdag, derefter er der kun åbent efter aftale.

Webshoppen er selvfølgelig åben hele tiden.

 

August 2011

4/8


Så er vi ved at komme i omdrejninger igen efter ferie. Heldigvis er vejret fint så det nyfarveede garn tørre hurtigt i den varme brise. Her er det 2 kg økologisk finuld nr. 207 der er blevet multifarvet i dag i mosgrønne, lilla, bordeaux og kobber farver. Ikke et bundt er helt ens og farverne skifter hurtigt efter hinanden når du strikker, så resultatet ikke bliver uroligt at se på. Garnet bliver altid vasket og lanolinbehandlet efter farvning. Findes i webshoppen her

multifarvet garn

I værkstedet bliver der produceret kjoler til årets "Uge 33" udstilling i Det Røde Pakhus. Alle er velkommen til fernisering den 13. august kl. 11, hvor der umiddelbart efter åbningstalen vil være opvisning af udstillernes beklædning. Se mere på www.uge33.dk

Netbutikken har nu kørt i et halvt år og fungerer fint, men telefonen er stadig åben for ordre hvis du helst vil have en snak om tingene.

Fortsat god sommer med håbet om at det begynder at klø i fingrene efter et godt strikketøj til et sensommerprojekt.

Maj 2011

13/5


Webshoppen fyldes stille og roligt med varer. Der mangler stadig lidt billeder, garnfarver og forskellige andre ting der langsomt siver ind i netbutikken. Der skal også være tid til at farve garn, merinotops og silke, nu hvor lyset er perfekt.

Forberedelserne til Kunsthåndværkerudstillingen "uge 33" er i fuld gang. Udsmykningen foran Det Røde Pakhus (og på vandet inde i fjorden) er ved at være på plads. Kunsthåndværkerne er udvalgt så vi glæder os til arbejdet med selve udstillingen hvor der bla. bliver modeopvisning med 6 forskellige beklædningsmagere.

Filteudstillingen "Filt fra kyst til kyst" i Det Røde Pakhus sidste forår gav så meget genlyd at vi (Filteforeningen Valenki) sætter en ny filteudstilling op foråret 2012. Det bliver over temaet Nordlys og vi arbejder allerede nu med den.

December 2010

7/12


Naturlig Beklædning har fået en webshop. I første omgang er det filtematerialerne, basisgarn, uldundertøj og sokker der er lagt ind, men i løbet af den næste månedstid vil alle varene komme ind.

Åbningstider i Bramslev butikken op til jul:
11. og 12. dec.     åbent 11 - 15,
Lørdag den 18.    åbent 11 - 15,
Søndag den 19.    lukket.

Derefter er butikken kun åben efter aftale.
Imellem jul og nytår er der kun åbent efter aftale.
Webshoppen er selvfølgelig åben hele tiden

 

September 2010

13/9


Uldinspirationsdag lørdag den 18 september kl. 10 - 17 på spillemandsmuseet i Rebild, se her

August 2010

1/8


Naturlig Beklædning udstiller filtet beklædning i uge 33 se her
 
Filtet beklædning


Maj 2010

1/5


Den 13. maj er der filteudstilling i det Røde Pakhus på havnen i Hobro. For mere information se "Filt fra kyst til kyst - 4 nationer udstiller"

Marts 2010

29/3


Så er der økologiske silkedyner på lager igen 1995,- Rigtig meget god respons er der kommet på dem, både fra allergikere, frysere og svedere. Tilsvarende hovedpuder 60 x 60 cm bløde og holder faconen. Ren luxus.

Åbningstider i påsken:
Åbent mandag og tirsdag 10 - 16

Lukket onsdag
Åbent skærtorsdag, langfredag og lørdag 11 - 15
Lukket søndag.

December 2009

23/12


Naturlig Beklædning ønsker alle en glædelig jul og godt nytår.
 
November 2009

29/11


Vi har fået økologiske silkedyner, ren luxus. 140 x 200 til kampagnepris 1895,- og 140 x 220 til 1995,- Både vår og silkefyld er økologisk og økotex certificeret. Fåes også i en ekstra varm udgave til 2195,- / 2295,- Kampagnepris året ud.

Åbningstider i december udover de almindelige:
Lørdag den 5., 12. og 19. åbent fra kl. 11 - 15.
Søndag den 6. og 20. åbent fra kl. 11 - 15.

Sidste åbningsdag før jul:
Mandag den 21. december 10 - 16.

Oktober 2009

7/10


Stort økologisk marked i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro den 16. og 17. oktober se her

Juni 2009

29/6


Vi har fået klippet dyrene og lavet hø så nu er der ferie. Juli er butikken kun åben efter aftale. Der vil blive arbejdet i værkstedet med filtekjoler og farvegryderne vil dampe med garn, karteflor og silke. Så tøv ikke med at ringe hvis du mangler noget.
Ugen fra 5-11 juli er jeg på Fyn til Felt in focus hvor jeg regner med at komme hjem med så meget ny inspiration.
Uge 33 er der kunsthåndværk i det røde pakhus på havnen i Hobro.
Søndag den 16. august er Naturlig Beklædning i den Økologiske have i Odder.

 

April 2009

14/4


Så er vi i gang med en hårdt tiltrængt opdatering. Børnesiden er klar og resten af siderne følger løbende, der vil bla. blive udvidet med kjoler og anden beklædning i nunofilt.

Vi har fået 25 nye lam som alle hopper rundt ude i foråret.

December 2008

7/12


Naturlig Beklædning ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Det har været et dejligt travlt år, hvor focus har været meget på den håndfarvede uld og silke. Både til garn og filte/spindematerialer. Den håndfarvede 18 µ merinotops har været meget solgt i dette år.
Modeopvisning med nunofiltet beklædning i kunsthåndværkerugen uge 33 satte så meget skub i nunofilten at børneundertøjet måtte skifte plads til
www.koogko.dk, der befinder sig 2 km fra os.

I efterårsferien var der igen gang i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro, hvor et stort økologisk marked var flot stablet på benene. Naturlig Beklædning fik ved denne lejlighed formandskabet for økologisk markedsforening, og lover at vi igen til næste år laver et brag af et marked.
I julen vil vi lægge billeder ud i et galleri fra bla. modeopvisning med nunofilt beklædning og andre ting fra 2008.

Oktober 2008

14/10


Økologisk marked i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro fredag den 17/10 kl. 12-17 og lørdag den 18/10 kl 10-17.

August 2008

17/8


Datoer for endagsnunofiltkurser for begyndere og letøvede:
13/9, 14/9, 4/10 og 5/10 Pris 550,- + materialer - 2 undervisere, max 10 deltagere.
Sted: Hvivelkærgaard, (mellem Als og Øster Hurup)
Materialer kan købes på stedet.
Frokost medbringes. Kaffe, the og sund økologisk kage ad libitum
Bindende tilmelding: Birgit Kristensen 1bk@vip.cybercity.dk

Juli 2008

7/7


Forhandlingen af det maskinstrikkede økologiske babyundertøj er overgået til Ko og Ko. Butikken er beliggende 3 km fra Naturlig Beklædning og har også en netbutik.
Filte, spindematerialer og garn har efterhånden taget så meget plads at noget andet måtte vige. Jeg har længe haft et samarbejde med Mette fra Ko og Ko omkring økologi og lanolinuldsprodukter. Så det var nærliggende at hun overtog forhandlingen af børneundertøjet. Besøg hendes hjemmeside og bliv inspireret. Jeg har stadig det hjemmestrikkede, det fine økolanolingarn, babydyner og madrasser.

Kunst og Håndværk på havnen i Hobro i Det Røde Pakhus.
Den 9 - 17 august (uge 33 inkl. begge weekends)
Åbent: Weekends kl. 11 - 17. Hverdage 13 - 17.
Jeg deltager med nunofiltet beklædning og har arbejdende værksted ons d. 13 og fre d. 15 august.


Juni 2008

8/6


Fåreklipning 9. juni, så butikken er lukket.

5/6

Vi er nu færdige med at få lam. 14 dejlige lam springer rundt og nyder foråret. Nu står klipningen for døren så dette års uld kan komme på spinderiet. I stalden står allerede sække med den fineste merinould fra Djursland, og spelsauuld fra Vendsyssel og venter på at blive lavet til garn og karteflor.

Garnpriserne har fået en nødvendig justering.

Sommerferie holder vi i uge 30, 31 og 32.

Uge 33 er der kunsthåndværk i det røde pakhus på havnen i Hobro (mere information følger).

17. august er vi i Den Økologiske Have i Odder.

Derefter starter kurser i nunofilt og uldtiden begynder med alt hvad det indebære af filtning og farvning af garn, strik, hygge, snak og dejlig travlhed.

Marts 2008

25/3


Vi har fået økologiske håndsyede voksendyner igen i en meget lækker kvalitet. Pris 1700,- alm. længde og 1800,- ekstra længde.

Det økologiske multifarvede fede lanolingarn til blebukser har været et stort hit denne vinter. Nu bliver det helt tynde økologiske finuld til babyundertrøjer (og andet) også multifarvet og lanolinbehandlet.

Multifarvet karteflor 18µ merino er også blevet meget efterspurgt, så når nyhedssiden har manglet en opdatering, har det været fordi opfyldning af hylderne havde 1. prioritet.

De sidste bestillinger på nunofiltede ting er ved at være sendt (næsten) så nu skal der nye ting i butikken og inspirationsting til nunofiltkurserne. Datoer for kurserne kommer her på nyhedssiden senere.

November 2007

29/11


Så er der lavet blødt kakaobrunt garn af vores lammeuld. Den passer til pind ca. 3-4 (8/2 med lbl. på ca. 400m/100g). Der er lavet en råhvid finuld der passer til i tykkelse. 9 kg af hver er der lavet og de koster 70,- / 100g. PIV - garn hedder det.
Vi beholder 4 af de brune lam, så til næste år bliver der lavet ca. samme mængde af vores eget burne garn.

Der er fortsat gang i multifarvningen af både det tynde garn, blebuksegarn og den superfine merinokarteflor. Skal vi sende ting, så ring eller mail så hurtigt du kan, for det er en travl tid.

September 2007

4/9


Uldinspirationsdag i Rebild. Få kreative ideer til strik, filt, vævning, broderi, knipling, spinding og mange andre uldkreativiteter. Salg af garn, se her

2/9

I år har vi deltaget i Økologisk Landsforenings høstmarked. På trods af et lunefuldt vejr var det godt besøgt. Se reportagen fra TV2 / NORD her

August 2007

27/8


Tag på søndagsudflugt til Bramslev Bakker, et af Danmarks smukkeste naturområder. Sidste gård på højre hånd inden Mariager Fjord. 17 tønder land økologisk landbrug siden 1997 med får, heste, høns og katte. Marker med korn, kløvergræs og cikorie. Gårdbutikken vil være åben. Få svar på hvordan det er at flytte på landet. Praktiske erfaringer med masseovn og solfanger. Trækture med hest og pony samt mulighed for snak om horsemanship. Salg af økologisk øl, saft, kaffe, kage og slush-ice.

Juli 2007

9/7


Vi følger op på sucessen og afholder endnu et kursus i nunofilt. Det bliver søndag den 9. september med Anne Bak fra Naturlig Beklædning i Bramslev og Birgit Kristensen fra 1BDesign, Galleri Hvirvelkjærgaard. For program og tilmelding se her.

Naturlig Beklædning holder ferielukket fra fredag den 13. juli til tirsdag den 31 juli.

Juni 2007

18/6


Kursus i nunofilt 30. juni og/eller 1. juli med Anne Bak fra Naturlig Beklædning i Bramslev og Birgit Kristensen fra 1BDesign, Galleri Hvirvelkjærgaard. For program og tilmelding se her.

Maj 2007

24/5


Så er Naturlig Beklædnings udvalg af Dr. Hauschka kommet på hjemmesiden under andet.

Gårdsiden
har fået en forårs opdatering og der er kommet flere stemningsbilleder i galleriet.


15/5

Naturlig Beklædning har fået slå - om nederdele i 2 lag, syet af indiske silkesarier. De fås i en lang udgave til 498,- og en kort til 449,-. Se dem her

April 2007

23/4


Opdatering af hjemmesiden har den sidste måned haft 2. prioritet på grund af foreløbig 22 hvide og sorte små krøllede lam.

nye lam

1. weekend i juni er Naturlig Beklædning på Gl. Estrup med en stand i Fåretemateltet. Derfor er butikken lukket 1. lørdag i juni.

Her i maj vil farvegryderne dampe med multifarvet garn, silke og 18µ merinokarteflor. Farvet efter den store inspiration jeg fik på et kursus i Norge hos May Jacobsen Hvidstendal. Jeg er tyvstartet og de første resultater kan ses her.


multifarvet garn

Endelig er siden med jakker blevet opdateret med flere billeder.
Februar 2007

22/2


Nye strikkekits med strikkede puder nederst på garnsiden. Butikken er lukket i dag 22. feb. Vi er simpelthen sneet inde.

sneet inde

Januar 2007

23/1


Nyt garn nr. 152
Ubehandlet peruviansk alpacagarn i 6 naturfarver. Garnet er blødt og blankt. Forbrug til trøje str. 38 ca. 500 g. Lbl. 200 m/100g. Pinde 3,5-4. Pris 65,- / 100 g. Trøje undervejs.

alpacagarn
Sjalsiden er opdateret med lidt nye billeder.
 
5/1

Der er tilføjet 3 nye kits (K4, K5 og K6) til garnsiden.
 
December 2006

24/12


Naturlig Beklædning ønsker glædelig jul og et godt nytår. Mellem jul og nytår er der åbent torsdag d. 28/12 kl. 10-18.

5/12

Garn nr. 110 nyt lækkert sokkegarn, 80% uld / 20% ramie, fra p. nr. 3, lys beige, lys grå, koks, grøn, rust rød, marine- og deminblå 50,- / 100g ( 100g nok til et par sokker str. 39 - 40 ).
sokkegarn

 
1/12

Vi har fået ny hjemmeside. Der er lagt større vægt på billeder, så man kan følge med i hvad der sker i butikken, værkstedet og på gården.

I december måned er der også åbent de 3 første weekender mellem 11 – 15.

Vi har fået nyt undertøj – kraftig maskinstrikket økologisk merinould ( Demeter ) perfekt til skiundertøj – varmt til legepladsen. Lange ben og ærmer fås i marineblå.
l5